Khamis, 31 Mac 2016

Simpan Emas Untuk Masa depan Anak anak

Powergold




Hari ini pun betapa lelahnya kita menanggung hutang kiri dan kanan..Akan datang?Zaman anak anak kita ?Belum habis belajar,dah menanggung hutang,bila dah bekerja gaji pula tak setimpal..

Kita sendiri dah belajar dari pengalaman ,Amiklah iktibar..Diluar sana berapa ramai yang diblacklist ptptn gara gara sambung belajar tapi tak mampu bayar hutang..

Untuk anak anak ,kita mulakan dari sekarang..Ambil sebahagian dari gaji tukarkan kepada emas..
andai kita mampu rm200 sebulan..beli emas yang berharga rm200..

contoh rm200 = 1g gold bar
jadi 1g sebulan setahun 12 gram..
12g x 17 tahun..
harga emas sentiasa berubah dan puratanya meningkat..InsyaAllah tak perlu loan ,tak perlu korbankan tanah pusaka di kampung..Cuma pajak atau jual sahaja emas simpanan anda..


#stokispowergold klang
0133121031
ZARAMAYAGOLD



Jumaat, 25 Mac 2016

Cerita tentang Kehidupan


Assalamualaikum..selamat pagi...

Hari ni terbuka hati nak cerita tentang doa saya,apa yang terjadi dalam hidup saya beberapa bulan lepas..

Ya apa yang terjadi semua ada sebab..Allah yang aturkan untuk kita..

akhir tahun 2015 saya doa pada Allah nak ada xxx k dalam akaun saya..impian saya jugak nak menunaikan umrah bersama keluarga pada tahun 2016..

Dengan komitmen yang mengikat diri setiap bulan,dengan saya yang hanya kerja sendiri .pendapatan yang tak tetap agak agak dapat ke saya kumpul jumlah tersebut dalam akaun..

Dipendekkan cerita Allah temukan saya dengan bisnes emas..dari sinilah saya nampak simpanan sentiasa meningkat setiap bulan. Rasa sayang duit nak membeli apa yang bukan keperluan..Ada sikit terus beli 1g..sedar2 simpanan melebihi apa yang saya target setiap bulan..

Betul kata dr azizan..Emas magnet rezeki..Ia menarik rezeki..Kawan2 yang seperti saya mesti setuju apa yang saya katakan..Tak mula memang tak tahu..Sampaikan untung rm2 pun saya masukkan ke dalam tabung haji..Sedar sedar jumlahnya meningkat.

rugi rasanya kenapa saya tak sedar dari dulu..Tapi semuanya perancangan Allah ..





# message pertama saya bersama mentor emas saya..Nak beli 1g je sebenarnya,tetiba aturannya lain..

#goldsaver
#diarywham

Khamis, 24 Mac 2016

Jual Emas Online Laku

Emas


Emas 1 gram 

Dulu bila tengok orang  berniaga emas online,dalam hati saya boleh ke percaya?tak hilang?tulen?tak kena tipu ke?rupa-rupanya bisnes emas online ni dah lama wujud..cuma saya je belum sedar dan terjebak..hehehe..

Yang penting dalam berniaga KEJUJURAN antara kedua dua pihak..pelanggan dan penjual..InsyaAllah semua selamat..setakat ini customer saya alhamdulillah terima emas selamat sampai di tangan masing masing..

Ketika ekonomi Malaysia berada dalam situasi yang saya kira semua orang mula berjimat,inilah peluang yang saya nampak..Ya ajak orang diluar sana menyimpan emas.Terangkan pada mereka tentang inflasi..Saya pasti anda semua sedar bahawa jika kita bandingkan tempoh 10 tahun yang lepas dan masa kini sangat berbeza dari segi kemampuan membeli. Dahulu, dengan RM200 troli pasaraya itu akan penuh setiap kali kita pergi berbelanja pada hujung bulan. Kini, RM200 tidak lagi dapat kita belanjakan untuk mendapat barang yang sama banyak. Mengapa?

Inilah Inflasi..

Ini berbeza sama sekali jika dibandingkan dengan menyimpan emas. Emas bersifat pengekal nilai dan tidak akan mengurangkan kuasa beli anda berdasarkan apa yang anda simpan.



Kesan inflasi

Dan jangan lupa sedarkan orang diluar sana apa kegunaan emas akan datang..



Antara posting saya di fb tentang kesedaran menyimpan emas..

dan mengapa saya pilih powergold sebagai bisnes emas saya..

Antara salah satu sebab adalah agen powergold dibayar bonus atas jualan..tiada konsep 4D duduk diam dapat duit ya..Semua kena usaha..dan yang paling penting tentulah jual beli emas ,emas anda pegang..anda lihat,anda rasa dan anda simpan sendiri emas tersebut..

Konsep powergold sendiri

>Saving
>Trading
>Networking

Dan atas keuntungan trading dan networking la pulak saya lakukan saving untuk family saya sendiri..Untung ka untung..Tak perlu guna duit lain..Semua hasil berniaga emas di Powergold.

Ramai yang berminat,tapi tiada ilmu emas..Apa yang saya nak cakap U mula dulu...belajar sambil berniaga..dalam grupp kami sendiri ada mentor dan tim yang sangat sangat membantu..Bayangkan saya dari zero tentang emas,kini alhamdulillah ada la pengetahuan walau tak banyak ilmu emas ni...Bukan tunggu perfect baru nak mula..Sedar sedar orang dah ke bulan kita masih tang tu je hihi...

Paling saya tak sangka dalam tempoh 4 bulan network saya berkembang dengan sangat cepat..Permintaan emas sangat tinggi  dan sentiasa meningkat..




Sebahagian dari order customer

Apa yang saya nak cakap Mudahnya Berniaga Emas Online!Tak perlu ada kedai,modal ratus ribu untuk mula berniaga..Yang perlu ada keinginan dan tindakan.











Pengedar Sah Shaklee Hulu Langat

Pengedar Shaklee Hulu Langat



Anda berada di sekitar Hulu Langat selangor dan ingin dapatkan produk Shaklee dengan segera boleh hubungi Puan Shima 0123056591

InsyaAllah servis terbaik untuk anda.


Pengedar sah Shaklee Wangsa Maju

Pengedar Shaklee Wangsa Maju


Anda berada di sekitar Wangsa Maju , Setiawangsa , Setapak dan ingin dapatkan produk Shaklee dengan segera boleh hubungi Puan Nor Hidaya 0183976195.

InsyaAllah servis terbaik untuk anda.

Jumaat, 18 Mac 2016

Pening dengan Insurans dan Roadtax Kenderaan Anda..Ini Penyelesaiannya...

powergold





πŸ”΄πŸ”΄DINAR vs ROADTAX KERETAπŸ”΄πŸ”΄
Sedikit informasi bagaimana Dinar Emas boleh membantu mengurangkan beban keluarga:
Contoh:
πŸ”΄Road Tax kereta anda akan tamat tempoh pada 23 july 2016.
πŸ”΄ jumlah untuk memperbaharui road tax dan insurans adalah sebanyak rm 1,000
πŸ”΄πŸ”΄Bagaimana dgn memiliki Dinar Emas boleh membantu?


πŸ”΄Dalam tempoh 7 bulan dari bulan jan 2016 - july 2016 anda masih boleh mengumpul sekurang-kurangnya 7 keping 1/4 Dinar Emas.
πŸ”΄πŸ”΄πŸ”΄Modal :
πŸ”΄7keping 1/4Dinar Emas x rm 210 = rm 1,470
🌺 Ar Rahnu Pos Malaysia akan menilai 7 x Dinar Emas anda mengikut harga Emas Dunia pada July 2016. Contoh ketika itu Nilaian Dinar Emas adalah rm 1,500
🌺Ar Rahnu akan memberi pinjaman sebanyak 75% dari nilaian Dinar Emas.
🌺 Rm 1,500 x 75% ÷ 100
= rm 1,125.00
🌺Anda akan dapat tunai sebanyak rm 1,125
untuk membiayai road tax dan insuran selama 1 Tahun.
πŸ”΄Dalam tempoh 6 bulan, anda hanya perlu mengumpul duit tabung lebih kurang sebanyak rm 190.00 untuk menebus semula 1/4 Dinar Emas anda dan setelah memiliki semula Dinar Emas anda boleh terus mengumpul dana atau aset Dinar Emas yg lebih besar samada 1 Dinar atau 2 Dinar setiap bulan.
🌺🌺Begitulah seterusnya anda terus menabung, menabung dan terus menabung untuk merancang perbelanjaan yg lebih keluarga anda.
πŸ”΄πŸ”΄πŸ”΄FAEDAHπŸ”΄πŸ”΄πŸ”΄
🌺Dinar Emas anda tidak hilang, Mudah disimpan dan nilaian Emas semakin hari semakin meningkat.
🌺Kukuhkan Ekonomi Keluarga Anda dengan memiliki DINAR EMAS mulai SEKARANG. Anda simpan anda yang untung.
🌺 Ada DINAR EMAS anda tak semestinya jadi KAYA tetapi ada DINAR EMAS anda pasti tidak akan PAPA.

#stokispowergold
0133121031

Khamis, 17 Mac 2016

Mudahnya Bercuti dengan Emas 2x UNTUNG

Powergold




|Jom Bercuti|
Al Kisahnya
------------
Saya ada rm1600 utk pergi bercuti.. 
Cari percutian bajet dalam rm1000..
Cara pertama:
πŸ”ΉBeli Emas 2 Dinar = RM1588.50 ...
πŸ”ΉPajakkan dapat lebih kurang RM1120.. Upah simpan rm12/ sebulan.. 
πŸ”ΉSo bulanan hanya perlu bayar RM198.60 selama 6 Bulan.. Dapat EMAS, dapat pergi bercuti.. Ulang balik selepas tebus EMAS.. Boleh pergi bercuti lagi dlm masa 6 bulan.. πŸŒ±
Konsep yang sama kalau kita buat pinjaman peribadi, tapi kita kene bayar bunga (interest). Bayar interest hampir 4%.. Sedangkan upah simpan emas tidak lebih dari 2% dan ada boleh dilanjutkan sehingga 18bulan..
Cara kedua
-------------
πŸ”Έsimpan RM166 selama 6 bulan.. Dapat RM1000... Utk pergi bercuti..
πŸ”ΈBalik bercuti.. Ulang balik simpan lagi RM166 utk pergi bercuti 6 bulan selepas itu..
πŸ”ΈDuit habis, dapat bercuti, tapi tak ada EMAS duit pun tak de ..
Mana yang lebih mudah?
Mana yang anda lagi suka?
Pilihan di tangan anda πŸ‘‰πŸ»πŸ‘‹πŸ»
Anda yang buat pilihanπŸ‘‰πŸ»πŸ˜„


Kita hanya merancang,
Allah yang menentukan.


Rezeki tidak akan datang bergolek, tanpa usaha, doa & tawakkal..
JOM BERCUTI !!